Hoe kun je kleine ogen groter laten lijken?

Door: Toby Makmel

Ogen verraden wat je denkt en hoe je je voelt. Het zijn de blikvangers van je gezicht en je eigen persoonlijke visitekaartje. Reden genoeg dus om te willen dat je ogen kunnen stralen. Maar, wat nu als je kleine ogen hebt, of last van hangende oogleden? In dit artikel geven we je tips en advies.

Hoe kun je kleine ogen groter laten lijken

Kleine ogen

Of je grote of kleine ogen hebt, is genetisch bepaald. Hebben jouw ouders kleine ogen, dan heb jij die hoogstwaarschijnlijk ook. Daar is niets aan te doen. Je kunt door slim gebruik te maken van make-up er wel voor zorgen dat jouw ogen groter lijken.

We geven je wat praktische tips:

  • Gebruik een tint oogschaduw die dicht bij je huidskleur komt op je hele ooglid en gebruik een nog lichtere tint om highlights te creëren. De lichtste tint breng je aan in de binnenste ooghoeken;
  • Pas op met eyeliner. Dat kan er namelijk juist voor zorgen dat je ogen kleiner lijken. Gebruik alleen eyeliner op het randje van je bovenste ooglid en laat aan de kant van je neus een stukje open;
    Met mascara en een wimperkrultang zorg je voor een mooie oogopslag;
  • Gebruik een wit of crèmekleurig oogpotlood in je onderste waterlijn en in je binnenste ooghoeken;
  • Tot slot nog de wenkbrauwen. De vorm hiervan is zeker van invloed op je oogopslag. Zorg ervoor dat je het hoogste punt van je wenkbrauwen extra accentueert met een wenkbrauwpotlood. Je vindt het hoogste punt door een potlood langs je neusvleugel en over het midden van je oog te houden. Daar waar het potlood over je wenkbrauw gaat is het hoogste punt.

Hangende oogleden behandelen

Als je last hebt van hangende oogleden, heb je vaak een vermoeide blik, ook als je helemaal niet moe bent. Daarnaast kunnen overhangende oogleden een scala aan lichamelijke klachten veroorzaken:

  • Hoofdpijn;
  • Vermoeidheid;
  • Beperkt zicht;
  • Rimpels op je voorhoofd doordat je je voorhoofd steeds optrekt.

Het allervervelendst van deze aandoening is dat het niet vanzelf overgaat. Wil je dus worden verlost van je hangende oogleden, dan zullen deze behandeld moeten worden.

 

Ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie is het probleem van hangende oogleden opgelost. Je ziet er dan niet alleen een stuk beter uit, je voelt je ook meteen een stuk beter.

De ingreep is heel goed te doen en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Een ooglidcorrectie neemt niet langer dan 45 minuten in beslag en is poliklinisch. Je kunt dus dezelfde dag nog naar huis.

Tijdens deze behandeling neemt de cosmetisch arts het overschot aan huid van je oogleden weg. Van deze ingreep blijven slechts minimale littekens over, die weggewerkt worden in de ooglidplooi.

Plasmage behandeling

Als het huidoverschot beperkt is kan voor deze plasmage behandeling worden gekozen. Het is een minder invasieve behandeling voor hangende oogleden. Kleine plasmapulsjes zorgen er dan voor dat de huid van de oogleden zich gaat vernieuwen en daardoor weer mooi strak wordt.

Hangende oogleden behandelen met botox

Is het nog te vroeg voor deze behandelingen, dan kan worden volstaan met een botox behandeling. Deze behandeling is zeer geschikt in het beginstadium van hangende oogleden. Als de oogleden gaan hangen doordat de wenkbrauwen hangen, kunnen we de wenkbrauwen met botox liften om zo weer een frissere oogopslag te krijgen.

Meer weten?

Laat je goed informeren voordat je een besluit neemt en maak snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.