Hoe kom ik van mijn onderkin af

Van alle schoonheidsfoutjes is het hebben van een onderkin veruit de grootste bron van ergernis. Die kun je namelijk niet zo één twee drie verbloemen. Speciale oefeningen of het volgen van een streng dieet om van die gewraakte onderkin af te komen, lopen ook meestal op een teleurstelling uit. In dit artikel vertellen we je hoe je permanent van die ontsierende onderkin af kunt komen.

onderkin verminderen

Onderkin weg laten halen

Je onderkin weg zonder operatie. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. In veel gevallen is dat ook zo. Heb je veel overgewicht, dan kan een dieet een dikke onderkin iets doen afnemen, maar dan zit je weer met een uitgerekte huid die niet meer mooi strak is.

Make-up tips om je dubbele onderkin te camoufleren, kunnen ook zo naar het rijk der fabelen. Net zoals speciale oefeningen die gegarandeerd de onderkin verminderen. Hiermee wordt hooguit een minimaal resultaat behaald dat meestal alleen voor jezelf zichtbaar is.

Neem vrijblijvend contact op

Eureka! Een onderkin correctie zonder operatie

Hoe kom je van een onderkin af zonder een operatieve ingreep, vraag je je misschien af. Wel, er zijn cosmetische ingrepen die je geheel of gedeeltelijk van je onderkin kunnen verlossen. Die ingrepen geschieden poliklinisch en hebben goed resultaat. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Cosmetische ingrepen die je van je onderkin verlossen

Er zijn een aantal cosmetische ingrepen die kunnen worden gedaan om jouw onderkin geheel of gedeeltelijk te laten verdwijnen. Welke cosmetische ingreep gebruikt wordt, heeft te maken met de oorzaak van je onderkin. De cosmetisch arts zal je tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling adviseren wat voor jou de beste behandeling is.

We noemen alvast een aantal mogelijkheden

Onderkin door het zakken van de huid

Door de natuurlijke veroudering verlies je volume op je jukbeenderen. Daardoor zakt de huid van je gezicht en kan een onderkin ontstaan. Als we met een filler het volume op de jukbeenderen herstellen, zal de onderkin voor een groot deel afnemen. Het te verwachten resultaat hangt samen met de situatie voor de behandeling.

Onderkin doordat je kin te kort is

Soms is de kin een beetje aan de korte kant. Of dat het geval is kan je zien als je ‘en profile’ naar je gezicht kijkt. In dat geval zie je dat je kin in verhouding tot de rest van je gezicht niet genoeg naar voren steekt. Wanneer we dan een speciale kin-correctie filler inspuiten, zal de onderkin helemaal of grotendeels verdwijnen.

Onderkin verwijderen door liposuctie

Vaak is een onderkin echter niets meer dan overtollig vetweefsel dat zich onder je kin bevindt. In dat geval kunnen we door middel van liposuctie de onderkin laten verdwijnen. Dat lijkt misschien zeer invasief, maar dat is het beslist niet. De behandeling neemt niet meer dan 30 tot 45 minuten in beslag en zorgt er gegarandeerd voor dat je voorgoed van je onderkin bent verlost.

 

De behandeling puntsgewijs

 • De arts tekent af waar hij overtollig vet weg gaat halen;
 • Het te behandelen gebied wordt plaatselijk verdoofd;
 • Er worden kleine sneetjes in het te behandelen gebied gemaakt, waardoor de fijne zuignaald later het vet
  weg gaat zuigen;
 • In de kleine sneetjes wordt verdovingsvloeistof gespoten, zodat je het niet voelt als het vet wordt weggezogen;
 • De arts haalt heel gelijkmatig het overtollige vet uit je onderkin;
 • De behandeling is voltooid en je krijgt een gezichtsmasker, een soort drukverband, op je gezicht;
 • Na ongeveer een week mag het verband er af;
 • Na een paar maanden is het definitieve resultaat daar;
 • Je onderkin is weg en de huid heeft zich weer mooi strak getrokken;
 • Ook je kaaklijn is weer mooi strak;
 • Je hebt de contouren van je gezicht weer terug en ziet er jonger en slanker uit dan voor de behandeling.

Liposuctie onderkin weghalen ervaring

Er wordt vaak opgezien tegen deze behandeling en met name tegen het herstelproces. Het duurt immers een aantal maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. In de praktijk valt dat echter reuze mee.

Voorafgaand aan het definitieve resultaat is je onderkin natuurlijk al weg. Het is het natuurlijk herstellend proces van je lichaam dat nog extra tijd nodig heeft om alle puntjes op de i te zetten.

Zonder uitzondering echter, zijn alle cliënten die deze behandeling hebben ondergaan heel erg tevreden over het prachtige eindresultaat.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.