Botox tegen zweethanden

Door: Toby Makmel

Ongeveer 3% van alle Nederlanders heeft last van overmatig zweten. Hyperhidrosis, is de officiële naam voor deze aandoening, die overmatig zweten in handen en onder oksels en voeten tot gevolg heeft. Een groot probleem voor wie daar last van heeft. Gelukkig is er wel iets aan te doen en hoef je er niet mee te blijven lopen.

Botox tegen zweethanden

 

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Problemen ten gevolge van Hyperhidrosis

Wie het probleem niet heeft, kan zich er misschien niet zoveel bij voorstellen, maar iedereen die aan Hyperhidrosis lijdt, weet dat het je leven kan gaan beheersen. De gevolgen van deze aandoening zijn niet voor iedereen gelijk. De één heeft alleen last van zwetende handen, terwijl de ander dit probleem ook onder de oksels en voeten heeft.

Wat iedereen met deze aandoening wel gemeen heeft is dat soms de gevolgen van deze aandoening omvangrijk kunnen zijn. Er zijn zelfs mensen die daardoor een zeer negatief zelfbeeld krijgen, depressief worden of in een isolement raken.

Botox voor zweethanden

Botox in handen kan tijdelijk zorgen voor een goede oplossing van dit probleem. Door de zweetklieren in te spuiten met botox, worden deze tijdelijk uitgeschakeld. Met botox in handen en voeten ben je voor ongeveer 6 maanden verlost van de overmatige transpiratie. Als na verloop van tijd het probleem de kop weer opsteekt, kan de behandeling zonder probleem worden herhaald.

Botox zweethanden kosten

De prijs van een zweethanden behandeling botox is afhankelijk van het aantal ampullen dat noodzakelijk is om de behandeling uit te voeren. Onze cosmetisch arts kan je tijdens het gratis consult voorafgaand aan jouw eventuele behandeling exact vertellen wat de botox behandeling in jouw geval zal kosten.

Wordt de behandeling Botox zweethanden vergoed?

Om deze behandeling vergoed te krijgen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig en dien je de behandeling door een gecontracteerde zorgaanbieder uit te laten voeren. In dat geval wordt de behandeling uit de basisverzekering vergoed.

Als je je bij de huisarts meldt met je klachten, zal deze voordat hij of zij je een verwijzing geeft, vaak eerst andere oplossingen willen proberen. Het traject ziet er in veel gevallen zo uit:

  • Een behandeling met medicijnen: Anticholinergica kunnen soms helpen tegen overmatig zweten. Nadeel van deze medicijnen is wel dat ze veel ongewenste bijwerkingen kunnen geven.
  • Topische agentia: Vaak in de vorm van een aluminiumchloridezeep. Bij sommigen werkt dit middel goed en bij anderen doet het niets. Als dit middel bij jou werkt, is het wel steeds van korte duur.
  • Iontoferese: Bij deze behandeling worden de handen in water geplaatst waarin een zwakke stroom opgewekt wordt. Het resultaat is dat de zweetklieruitgangen tijdelijk worden geblokkeerd. Deze behandeling, die lang niet bij iedereen werkt, moet levenslang 3 – 5 keer per week worden herhaald.
  • Pas nadat gebleken is dat alle bovenstaande methoden niet werken, zal de huisarts botox in handen tegen zweet adviseren en een verwijsbrief uitschrijven.

Handen Botox

Botox in handen om een einde te maken aan je transpiratie probleem is een probate non-invasieve tijdelijke oplossing. Deze behandeling geeft in praktisch alle gevallen het gewenste resultaat. De botox hyperhidrosis handen behandeling schakelt gedurende ongeveer 6 maanden de zweetklieren in je handen uit. Na die 6 maanden kan de behandeling weer worden herhaald.

Is botox in handen pijnlijk?

De botox wordt met hele fijne kleine naaldjes in de handen geïnjecteerd. Vooraf wordt desgewenst het te behandelen gebied met een verdovende crème ingesmeerd. De één vindt de prikjes daarna enorm meevallen en de ander vindt dat het best pijnlijk is.

Waar iedereen het achteraf over eens is, is dat de behandeling zeker de moeite waard was. De overmatig zweten botox behandeling verlost je immers voor een lange periode van die vreselijke zweethanden en dat mag je best een beetje voelen, menen ze.

In elk geval duurt de behandeling botox voor handen niet langer dan 15 – 20 minuten, dus, even tanden op elkaar en je bent er voor 6 maanden vanaf!

Neem vrijblijvend contact op

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.