Botox behandeling voor mannen

Door: Toby Makmel

Sinds jaar en dag staat Botuline Toxine (Botox) bekend als een probaat middel ter bestrijding van rimpels en andere cosmetische problemen. Aanvankelijk waren het bijna alleen maar vrouwen die voor een botox behandeling gingen. Tegenwoordig weten we wel beter. Botox is niet alleen voor vrouwen, er is ook botox voor mannen en dat is ook een prima combinatie.

Neem contact op

Steeds meer mannen botox

Omdat botox niet alleen gebruikt wordt voor het verminderen van rimpels, maar ook voor bijvoorbeeld overmatig transpireren van handen en oksels, was het voor veel mannen niet echt een grote overwinning om zich aan te melden bij een kliniek. Van een botox behandeling tegen overmatig transpireren was het nog maar een kleine stap naar het behandelen van die vervelende fronsrimpel.

En waarom ook niet? Net als vrouwen, kijken mannen ’s morgens ook in de spiegel. En net als vrouwen hebben zij ook het recht om rimpels waar ze niet eeuwig tegen aan willen kijken weg te laten halen. Dat is in de statistieken ook te zien! Jaarlijks groeit het aantal mannen die botox gebruiken met 10%.

Botox voor mannen

‘Botox blaas’ mannen

De kans is groot dat mannen vroeger of later te maken krijgen met blaasproblemen. Meestal hebben zij dan last van een nauwe blaasuitgang of van een prostaatvergroting. Beide problemen kunnen tijdelijk verholpen worden met botox-injecties.

Na het toedienen van de botox-injecties zijn de klachten 6 tot 9 maanden weg. Daarna kan de behandeling weer herhaald worden. Deze behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd, aangezien het injecteren van botox in de blaasspier pijnlijk kan zijn.

Om de prostaatklachten met botox te behandelen hoeft niet apart verdoofd te worden.

Botox mannen

Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar niet waar het de huid betreft. Vrouwen krijgen eerder rimpels dan mannen, maar de rimpels die de man krijgt zijn wel vaak dieper dan die bij vrouwen. Dat klopt ook wel als je bedenkt dat de gezichtsspieren van mannen ook sterker zijn dan die van vrouwen.

De behandeling van rimpels van mannen met botox is dan ook niet exact hetzelfde als die van vrouwen. Om te beginnen is er al meer botox nodig. Dat geldt helemaal voor de zogenaamde fronsrimpel, die bij mannen behoorlijk hardnekkig kan zijn.

Mannen met botox

Het is natuurlijk altijd de bedoeling dat de arts die de botox-behandeling uitvoert gedegen kennis van zaken heeft, maar bij mannen weegt dit zo mogelijk nog zwaarder dan bij vrouwen. Vrouwen willen over het algemeen niet dat de omgeving het meteen ziet dat zij een botox behandeling hebben ondergaan, maar voor mannen is dit meestal absoluut onacceptabel.

Daar hebben ze overigens groot gelijk in! Botox bij mannen kan, als de arts niet secuur genoeg is, of over onvoldoende kennis heeft, voor vervelende problemen zorgen.

Als bij de behandeling van kraaienpootjes bijvoorbeeld teveel botox wordt gebruikt, zal de buitenzijde van de wenkbrauw iets meer omhoog gaat staan, wat een vrouwelijk effect geeft. Net als de zone van de kaakspier, die met botox behandeld kan worden tegen tandenknarsen. Wanneer daar teveel botox wordt ingespoten, heeft dit tot gevolg dat het volume van de kauwspier afneemt. Dit resulteert er dan weer in dat de man een minder scherpe kaaklijn krijgt, wat dan ook resulteert in een vrouwelijk trekje.

Onze artsen weten precies welke spieren verantwoordelijk zijn voor welke rimpels en zijn bekend met de behandeling van zowel mannen als vrouwen.

Nog een weetje

Ook al is de behandeling tegen rimpels bij mannen en vrouwen verschillend, er is geen verschil in de duur van het resultaat van de behandeling. Voor beiden geldt dat dit voor rimpels 3 tot 4 maanden is.

Maak nu een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.