Neuslippenplooi behandeling met fillers

product-filler

Wat is dat dan, een neus lippenplooi?

Dat is de lijn die van de zijkant van de neus naar de lippen loopt. Iedereen heeft deze lijn, maar als deze lijn bij jou extra diep is geworden, geeft dat een vermoeide en zorgelijke blik. Daarbij zorgt deze neus lippenplooi er ook nog eens voor dat je er vaak onnodig oud uitziet.

Logisch dus, dat veel mensen besluiten dat ze hier vanaf willen. Zij kiezen voor een cosmetische behandeling die dit probleem, zij het tijdelijk, oplost.

De oorzaak van de neus-lippenplooi

Ten gevolge van de mimiek van het gezicht en het verslappen van de huid kan de neuslippenplooi al sinds jonge jaren aanwezig zijn in het gezicht. Naarmate men ouder wordt, zal de neus-lippenlijn dieper worden. Deels veroorzaakt door volumeverlies ter plaatse en het verlies van benige structuren onder de neus-lippenlijn.

Deze lijnen zorgen ervoor dat het gezicht smaller, langwerpiger en scherper lijkt, zodat men er streng, vermoeid en zorgelijk uitziet.

Verder moeten we niet vergeten dat ook de zwaartekracht hierin een rol speelt. De vetcompartimenten op de jukbeenderen zijn bijvoorbeeld zwaar. Hierdoor zal dus op het moment dat de huid die door het ouder worden slapper wordt, gaan zakken, met de neus-lippenplooi en ook de zogenaamde hamsterwangen tot gevolg.

De oplossing

Natuurlijk kunnen we het ouder worden niet tegengaan. Wat we wel kunnen doen, is ervoor zorgen dat jouw neus-lippenplooien verdwijnen of in elk geval een stuk minder worden.

Het is niet altijd mogelijk om voor het gewenste resultaat te volstaan met het behandelen van uitsluitend de neus-lippenplooien. Te denken valt logischerwijs aan een aanvullende behandeling van de oorzaak van het probleem, bijvoorbeeld van het jukbeengedeelte (midface) in het gezicht.

Door een behandeling met een filler op basis van hyaluronzuur ben je voor ongeveer 10 tot 12 maanden van het probleem verlost. Na deze periode kan je zonder probleem de behandeling weer herhalen.

Dus een behandeling met injecties die niet meer dan een half uur in beslag neemt en je ziet er een hele tijd een stuk beter uit!

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

Het volume en de contouren van het behandelde deel van het gezicht zijn hersteld. De neus-lippenplooi is een heel stuk verminderd of bijna helemaal weg.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Neuslippenplooi behandeling met fillers

Iedereen krijgt last van rimpels, maar niet iedereen laat er iets aan doen. Volgens de laatste berichtgeving laat 1 op de 50 mensen een behandeling tegen rimpels doen met behulp van filler. De neus-lippenplooi is hiervan de meest uitgevoerde behandelingen.

Jazeker. Niet dat je daarna op iemand anders lijkt, maar je krijgt een frissere, jeugdigere uitstraling.

Jazeker! Jouw uitstraling wordt een stuk frisser en jeugdiger.

Deze behandeling mag uitsluitend door een arts worden verricht.


Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.