Ingevallen slapen

Niet iets waar je elke dag bij stilstaat, je slapen. Net als alle andere delen van ons lichaam, zijn ook je slapen onderhavig aan de veroudering.

product-filler

We hebben allemaal nog steeds dat beeld van onszelf met een gezicht met regelmatige ronde contouren. Niemand is er dus blij mee als de spiegel ons op een kwade dag laat zien dat dit beeld aan het veranderen is…

Als je last hebt van ingevallen slapen, door volumeverlies van bot-, vet- en spierweefsel, zullen deze een steeds hollere aanblik krijgen. De wenkbrauwen verliezen ook hun steun en gaan een beetje afhangen. Je krijgt een vermoeide uitstraling en je ziet er vaak ouder uit dan je in werkelijkheid bent.

Daar zit je niet op te wachten. Op de koop toe gaan mensen in je omgeving je vragen hoe het komt dat je er zo moe uitziet: Slaap je slecht? Ben je moe? Gelukkig kan dit probleem tot het verleden behoren!

De oorzaak van ingevallen slapen

Zoals veel cosmetische onvolkomenheden waar wij mee te maken krijgen, is ook bij ingevallen slapen de oorzaak hiervan voornamelijk te vinden in het ouder worden. De huid wordt dunner en er is sprake van vet-volume verlies, botvermindering en vermindering van collageen.

Doordat de botstructuur bij de slapen iets lager ligt, kan het volumeverlies in het gebied van de slapen erg zichtbaar worden. Als er erg veel volumeverlies is, kunnen de oogkassen zelfs een beetje uit gaan steken, waardoor je ogen dieper in de kassen lijken te liggen. Het gevolg hiervan is dat men er vermoeid en ouder uit gaat zien. De grote boosdoener hier is de leeftijd. Maar ook de afname van ‘hyaluronzuur’, een stof die voorkomt in de huid, het bindweefsel, ons zenuwweefsel en ook in ons epitheelweefsel.

De oplossing

We kunnen het ouder worden natuurlijk niet tegenhouden. Het is wel mogelijk om de tekenen van het verouderingsproces tijdelijk te onderdrukken.

Door een behandeling met een filler van hyaluronzuur, kunnen we het effect van de ingevallen slapen voor een periode van 10 tot 12 maanden, sterk verminderen.

Het behandelen van ingevallen slapen met fillers op basis van hyaluronzuur is nog niet erg bekend. Toch worden met deze behandeling prachtige resultaten behaald. Door het verloren volume in de slapen op te heffen, krijgt jouw gezicht weer de gewenste V-vorm, die zorgt voor de jeugdige uitstraling.

De rimpels naast de ogen zullen ook afnemen en de wenkbrauwen staan in de meeste gevallen minder naar beneden. Na een periode van 10 tot 12 maanden is het hyaluronzuur weer voor een groot gedeelte afgebroken en kun je desgewenst de behandeling herhalen.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof komt voor in onze huid, ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel en zorgt volume, een strakke huid en dat onze gewrichten goed gesmeerd worden. Net als andere belangrijke stoffen, zoals collageen (rimpels!), neemt de hoeveelheid hyaluronzuur die wij hebben af naarmate wij ouder worden.

Voor dit probleem zijn fillers op basis van hyaluronzuur wereldwijd de meest populaire oplossing. De reden hiervoor is dat hyaluronzuur de gevolgen van de veroudering door het verlies van het natuurlijke hyaluronzuur tijdelijk opheft.

De filler op basis van hyaluronzuur heeft namelijk als prettige bijkomstigheid dat het neigt om uit te zetten en zo in volume toe neemt. Daarnaast trekt het watermoleculen aan, zodat het verkregen volume een tijdlang gehandhaafd blijft. Bovendien stimuleert het de aanmaak van natuurlijke collageen in de huid.

Reacties op hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een duurzaam product. Omdat het een bestanddeel is dat van nature in onze huid voorkomt is de kans op een allergische reactie bijna nihil (minder dan 0,1%). Overgevoeligheidsreacties worden hier dus praktisch niet door veroorzaakt.

Wanneer je bekend bent met overgevoeligheid voor hyaluronzuur, of wanneer er sprake is van specifieke ernstige huidaandoeningen, is de behandeling vanzelfsprekend af te raden. Raadpleeg in dat geval eerst onze arts.

Verder blijft het middel blijft daar waar het ingespoten wordt. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor ongewenste neveneffecten.

Wat is de procedure als ik een behandeling wil met Hyaluronzuur fillers?

 • Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek.
 • Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. In dit gesprek informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.
 • Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.
 • Als je besluit om een afspraak voor een behandeling te maken, nemen wij een foto van jouw gezicht, met de focus op het te behandelen gebied.

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • Als je antistollingsmiddelen gebruikt, je huisarts of specialist te vragen of je voor de behandeling met hyaluronzuur deze middelen moet staken of niet;
 • Indien je snel blauwe plekken krijgt, een week voor de behandeling bijvoorbeeld Arnica (homeopathisch middel) in druppel of tabletvorm te gebruiken;
 • Vanaf 1 week voor de behandeling tot 3 dagen na de behandeling te stoppen met aspirine of aspirine houdende medicijnen. In het geval dat je aspirine houdende medicijnen gebruikt, adviseren wij om even te overleggen met de huisarts;
 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken.

Hoe verloopt de behandeling met Hyaluronzuur?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een behandeling met hyaluronzuur, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling

 • Het behandelde gebied kan gedurende 10 tot 30 minuten gekoeld worden;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • De eerste week oppassen met zon in de zomer en buiten een sun-block gebruiken;
 • De eerste 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en niet masseren;
 • Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid in het behandelde gebied.

Het resultaat

Wanneer na een dag of twee de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar. (Het beste resultaat is na een dag of tien te zien.)

Het volume en de contouren van het behandelde deel van het gezicht zijn hersteld, meestal zijn ook de lijntjes naast de ogen vervaagd en zijn de wenkbrauwen iets gelift. Het gehele gezicht krijgt hierdoor een frissere uitstraling en is meer in balans. De verhoudingen kloppen hierdoor weer beter.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Meest gestelde vragen over Ingevallen slapen

Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen en voor het herstel van contouren. Botox wordt gebruikt voor mimische rimpels zoals kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels.

Ja. Hyaluronzuur is een veilig product. Het is een stof die lichaamseigen is en die na verloop van tijd door de lever op natuurlijke wijze wordt afgebroken.

 

Nee. Het toedienen van injecties met Hyaluronzuur filler is voorbehouden aan artsen.

Nee, zeker niet.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.