Veroudering handen tegengaan

Door: Toby Makmel

Totdat het zover is, sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat je handen ook tekenen van veroudering gaan vertonen. Op een kwade dag realiseer je je opeens dat het zover is. Je ziet de rimpels en de ouderdomsvlekken duidelijk zitten en denkt: “Mijn handen zien er oud uit.” Wat nu? Handschoenen aan, handen in je zak houden, of, een cosmetische behandeling!

handen behandeling

Oorzaak rimpels handen

Handen hebben veel te verduren, daarom kan het voorkomen dat ze er in verhouding tot de rest van je lichaam ouder uitzien. Ga maar na. In weer en wind zijn ze onbedekt buiten, ze zitten in het sop of moeten de hele dag typen.

De veroudering van handen kenmerkt zich door volumeverlies, waardoor rimpels ontstaan en ouderdomsvlekjes.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Voorkomen van veroudering handen

Vroeger of later krijgen we allemaal te maken met rimpels en andere tekenen van veroudering. Daar is geen ontkomen aan. Je kan natuurlijk wel de veroudering van handen zoveel mogelijk uitstellen, door:

  • Een goede handcrème met Uv-filter te gebruiken als je naar buiten gaat;
  • In de winter handschoenen te dragen;
  • Regelmatig de handen te scrubben;
  • Af en toe een handmasker te nemen voor het slapengaan;
  • Huishoudhandschoenen te dragen als je schoon gaat maken.

Vergeet niet dat je nagels ook van invloed zijn op de look van je handen. Zorg dat ze allemaal even lang, schoon en mooi gevijld zijn, de nagelriemen netjes aangedrukt.

goede handcrème met Uv-filter

 

Behandeling verouderde handen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om rimpels in je handen te verminderen of te verwijderen:

Fillers handen

Fillers voor handen, daar denk je misschien niet direct aan, maar het werkt echt. Door fillers met hyaluronzuur te injecteren wordt het afgenomen volume in de handen tijdelijk weer aangevuld en hebben je handen dus minder rimpels.

Nieuw! Profhilo behandeling

Met een Profhilo behandeling kan je de biologische klok een heel stuk terugdraaien. Door inspuiting van hyaluronzuur dat op een speciale manier is geprepareerd, wordt het lichaam aangezet om de huid in het behandelde gebied zelf te vernieuwen.

Je krijgt dus op een natuurlijke manier weer mooie gladde handen. Doordat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, is de kans op vervelende bijwerkingen nihil.

Dit is werkelijk een unieke behandeling met verbazingwekkende resultaten. Het enige nadeel is dat het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgaat. Voor een blijvend resultaat raden wij aan om eens per jaar de Profhilo behandeling bij te laten werken.

Profhilo handen

TCA-Peeling voor Ouderdomsvlekken handen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je niet zozeer stoort aan het volumeverlies in je handen, maar wel aan die vervelende bruine ouderdomsvlekken.

Daar is de TCA-Peeling een prima behandeling voor. Een TCA peeling is een chemische peeling, waardoor je op de behandelde plaats gaat vervellen. Daarna krijg je een mooie, nieuwe huid zonder pigmentvlekken terug.

Welke behandeling past bij mij?

Er zijn voor de behandeling van verouderde handen verschillende cosmetische behandelingen mogelijk. Welke behandeling je nodig hebt om weer prachtige gladde handen te krijgen, hangt af van de mate van veroudering van jouw handen.

Laat onze cosmetisch arts jou tijdens een geheel vrijblijvend consult adviseren. Dan weet je welke behandeling jij nodig hebt voor het beste resultaat.

Nog een voordeel van een vrijblijvend consult is dat je niet meer tegen de behandeling op hoeft te zien. We hebben dan al kennis gemaakt en je weet wat er gaat gebeuren.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.