Cosmetische behandelingen – Trends 2024

Door: Toby Makmel

Een gesprek met Cosmetisch Arts Toby Makmel

In een recent interview met Furrow op YouTube deelt, cosmetisch arts KNMG, Toby Makmel zijn inzichten over de trends in esthetiek en cosmetische behandelingen voor het jaar 2024. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste punten uit dit fascinerende gesprek.

Weg van Trends in Cosmetische Behandelingen

Makmel benadrukt dat cosmetische behandelingen niet trendgevoelig zouden moeten zijn. Hij waarschuwt voor het gevaar van het creëren van trends in esthetiek, wat kan leiden tot behandelingen die mogelijk niet passend of goed zijn voor individuen. Volgens hem zouden mensen niet blindelings trends moeten volgen als het om esthetiek en medisch cosmetische behandelingen gaat.

De Opkomst van Skin Boosters

Ondanks zijn terughoudendheid over trends, erkent Makmel dat ‘skin boosters’, zoals Viscoderm Hydrobooster, momenteel populair zijn. Deze trend is volgens hem ontstaan omdat er nieuwe mogelijkheden zijn in de cosmetische geneeskunde, waardoor er alternatieven geboden kunnen worden voor traditionele behandelingen zoals fillers.

Natuurlijke Behandelingen als Trend

Makmel ziet een beweging naar meer natuurlijke behandelingen in 2024. Hij benadrukt het belang van correcties die passen bij de leeftijd van de patiënt, in plaats van te proberen een onnatuurlijk jeugdig uiterlijk te creëren. Het gaat meer om onderhoud en kwaliteitsbehoud van de huid.

Wetenschappelijk Onderbouwde Behandelingen

Een interessante verschuiving die Makmel opmerkt, is de neiging om te wachten op wetenschappelijk onderzoek voordat nieuwe producten of behandelingen worden omarmd. Hij ziet gelukkig een groeiend voorkeur voor evidence-based behandelingen.

De Behandeling van 2024: Balans en Onderhoud

Makmel voorspelt dat de behandeling van 2024 zal focussen op het begeleiden van patiënten weg van overmatige behandelingen. De nadruk ligt op correcties die passen bij de individu en het onderhouden van een gezonde, goed gehydrateerde huid met een natuurlijke glow.

Conclusie: Een Verschuiving naar Balans en Combinatiebehandelingen

Volgens Makmel wordt 2024 het jaar van de verschuiving in de cosmetische behandelingen. Hij voorziet een ontwikkeling waarbij streven naar balans en combinatiebehandelingen centraal staan. Het gaat niet meer om het gebruik van overmatig veel product, maar om het vinden van de juiste balans en het gebruik van bewezen effectieve middelen.

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.