Fillers oplossen met Hyaluronidase (Hyalase)

Fillers oplossen met Hyaluronidase

In Nederland zijn de laatste jaren behandelingen met hyaluronzuur fillers razend populair. In onze kliniek in Amsterdam alleen al voeren wij dagelijks meerdere behandelingen uit bij patiënten. Onze ervaring leert dat het grootste deel van de patiënten erg tevreden is over de behandeling, en zeer blij is met het eindresultaat.

Toch kan het eens voorkomen dat een patiënt toch niet helemaal tevreden is met het uiteindelijke resultaat. Is het dan toch mogelijk de hyaluronzuur filler te laten verdwijnen, om fillers te laten oplossen? Dat is het zeker, gelukkig maar! Fillers oplossen doen we door een hyaluronidase behandeling uit te voeren, een vrij eenvoudige ingreep.

Maar wat is hyaluronidase nu precies? Hoe werkt het? En hoeveel kost het? In dit artikel leggen we je alles uit over fillers verwijderen met hyaluronidase.

Neem vrijblijvend contact op

Wat is hyaluronidase?

Hyaluronidase wordt ook wel hyalase of hyason genoemd, dit zijn merknamen. In onze kliniek werken we met Hyason® dat de werkzame stof hyaluronidase bevat. Hyaluronidase is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt, hiermee worden lipfillers opgelost. En niet alleen lipfillers, maar ook wanneer hyaluronzuur injectables gebruikt zijn voor het opvullen van wangen of kin, kunnen deze nadien weer verwijderd worden door hyaluronidase.

Hoe gaat een behandeling om fillers te verwijderen in zijn werk?

Net als bij een hyaluronzuur filler behandeling wordt ook hier door middel van kleine injecties de werkzame stof geïnjecteerd, in dit geval hyaluronidase. Net als fillers zijn ook deze injecties niet echt pijnlijk te noemen, je voelt slechts kleine prikjes. Het middel doet direct zijn werk, door deze werking en het plaatsen van de injecties ontstaan er soms wel wat blauwe plekjes en/of enige zwelling. Over het algemeen verdwijnen dit snel, binnen enkele dagen. Het is dus wel van belang dat de geplaatste filler een hyaluronzuur filler betreft. Fillers die uit andere componenten bestaan kunnen niet of nauwelijks met hyaluronidase worden opgelost.

Hoe lang duurt een hyaluronidase behandeling?

Dit heeft enerzijds te maken met het te behandelen gebied, maar ook het type en de hoeveelheid filler dat opgelost dient te worden. Zo kan je fillers laten verwijderen in bijvoorbeeld de lippen, jukbeen of kin; en elk gebied vereist weer een andere hoeveelheid injecties met het enzym waardoor de fillers oplossen. Anderzijds verschilt de duur van een hyaluronidase behandeling ook van persoon tot persoon, en hoe de huid reageert op de injecties. Gemiddeld genomen neemt een behandeling met hyaluronidase ongeveer 10-20 minuten in beslag.

Hoe snel werkt hyaluronidase?

Door het injecteren van hyaluronidase kan er ook wat zwelling en mogelijk wat blauwe plekjes ontstaan, hierdoor zie je pas na 2 weken het uiteindelijke resultaat. Maar zoals hierboven gezegd, werkt hyaluronidase direct, en zelfs nog 48 uur door in je huid om het hyaluronzuur af te breken.

Neem vrijblijvend contact op

Wat zijn de kosten om fillers te verwijderen?

Voor een hyaluronidase behandeling hangt de prijs af van het aantal injecties dat geplaatst moet worden om de te laten oplossen. Voor elk gebied en elk persoon is dat verschillend. Soms is het noodzakelijk om de hyaluronzuur filler in meerdere sessies op te lossen. Om toch een indicatie te geven van de prijs voor het verwijderen van fillers, is dat gemiddeld €150,- per sessie voor een behandeling in onze kliniek.

Bij Easy Cosmetics ben je altijd welkom voor een hyaluronidase behandeling, ook al heb je je hyaluronzuur fillers laten plaatsen bij een andere kliniek. Maak nu vrijblijvend een afspraak, ons team helpt je graag verder!

Zijn er complicaties bij een behandeling voor het oplossen van fillers?

Tot op heden zijn er geen ernstige risico’s of complicaties bekend door een behandeling met hyaluronidase. Bij elke medische ingreep is er wel een risico op een infectie, ook bij deze behandeling. Een goede nazorg is dan ook essentieel.

Wat is de nazorg bij een hyaluronidase behandeling?

Net als bij een filler behandeling wordt hyaluronidase door middel van kleine injecties geplaatst in het te behandelen gebied door een cosmetisch arts. Deze kleine prikjes kunnen roodheid, blauwe plekjes en/of zwellingen veroorzaken. Niks om je ongerust over te maken, dit hoort bij de behandeling.

Het eindresultaat is dus nog niet direct zichtbaar, pas na 2 weken is het hyaluronzuur volledig opgelost. Direct na de behandeling mag de huid gekoeld worden ter voorkoming van zwelling. Vermijd in de eerste 24 uur na de behandeling sport, sauna, zonnebank en alcohol, en drink voldoende water.

Mag je na een hyaluronidase behandeling opnieuw fillers laten plaatsen?

Sommige patiënten willen na een het verwijderen van fillers in het behandelde gebied (bijvoorbeeld de lippen, kin of het jukbeen) toch weer een nieuwe behandeling met hyaluronzuur. Bijvoorbeeld om een deel van het volumeverlies te herstellen, een natuurlijk resultaat te bereiken, of omdat je graag een ander merk hyaluronzuur wil proberen.

Bij Easy Cosmetics adviseren we je om daar minimaal 2 weken mee te wachten. Na 2 weken is de hyaluronidase zeker uitgewerkt en de huid hersteld, en is het veilig om opnieuw fillers te plaatsen.

Fillers verwijderen in Amsterdam

Niet alleen in regio Amsterdam, maar verspreid over heel Nederland kan je terecht bij klinieken voor een hyaluronzuur filler behandeling. Het verwijderen van fillers wordt echter niet bij alle klinieken aangeboden, maar gelukkig wel bij Easy Cosmetics in Amsterdam.

Ben je dus op zoek naar een betrouwbare kliniek in Amsterdam met een team van ervaren en getrainde cosmetisch artsen om fillers te laten verwijderen? Kom dan eens langs of contacteer ons voor vrijblijvend advies. Uiteraard ben je bij ons ook aan het juiste adres voor een lip filler behandeling in Amsterdam.

Meer weten?

Niet tevreden over je filler behandeling? Gelukkig kunnen hyaluronzuur fillers altijd worden opgelost, en is de behandeling hiervan vrij eenvoudig, veilig en niet duur. Ben je behandeld in een andere kliniek? Ook dan ben je welkom bij ons!
Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of kom langs in onze kliniek in Amsterdam waar ons team je graag verder helpt!

Maak nu een afspraak!

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.