Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen, een veelvoorkomend probleem, geeft op den duur schade aan uw gebit. Er ontstaat slijtage aan uw tanden en kiezen. Een mogelijke oplossing om het tandenknarsen te verminderen of te stoppen is een botox behandeling tegen tandenknarsen.

product-botox

Gevolgen tandenknarsen

Knarsen kan op den duur vervelende gevolgen hebben voor uw gebit. De slijtage, veroorzaakt door het over elkaar heen schuiven van de tanden en kiezen, kan uw gebit op langer termijn ernstig beschadigen. Tevens kunt u klachten hebben van hoofdpijn en/of spierspanning in de kaken  door het klemmen met de kaken tijdens de slaap.

Botox tandenknarsen

Tandenknarsen oplossing

Botuline Toxine (Botox) wordt met behulp van enkele injecties in de kaakspieren gespoten. Hiermee wordt de spierspanning in de kaakspier verlaagd en zal de druk op de kaakspieren afnemen. Het knarsen kan hiermee verminderen of zelfs helemaal ophouden. De behandeling verloopt vlot en zonder veel hinder. U kunt na de behandeling direct verder met uw dagelijkse bezigheden. Binnen 14 dagen zult u de resultaten moeten gaan merken.

Botox behandeling tegen tandenknarsen

Botox zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor de spieren tijdelijk minder krachtig worden of stil worden gehouden. Dit resulteert in verminderde kracht en dus spanning in de behandelde spieren.

Tandenknarsen behandeling

Een behandeling met Botox neemt gemiddeld 20 minuten in beslag. De werking start gemiddeld na twee tot drie dagen en is optimaal na ongeveer twee weken. Het effect van Botuline Toxine (Botox) houdt drie tot vier maanden aan. Daarna kan een behandeling worden herhaald. Er is geen sprake van napijn. Na de Botuline Toxine (Botox) behandeling krijgt de klant informatie met tips voor de eerste uren na de behandeling

Het traject met onze arts in Amsterdam

Tijdens het eerste consult zal volledige informatie worden verstrekt en een kosten indicatie worden gegeven betreffende de botox behandeling tegen tandenknarsen en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar. Tijdens het gesprek met de arts zal worden bepaald of u geschikt bent om een tandenknarsen behandeling met Botuline Toxine te ondergaan. De arts zal bij u nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen.

Ook zal duidelijk naar voren komen wat uw verwachtingen zijn . Op zijn beurt zal de arts dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen verwachtingen en haalbaarheid. Zodra u geschikt bent bevonden voor een behandeling zullen er foto’s worden genomen. U krijgt krijgt tevens formulieren met aandachtspunten met betrekking tot de nazorg. Check eventueel bij uw verzekeraar in hoeverre botox tegen tandenknarsen wordt vergoed, in de meeste gevallen is dit helaas niet het geval.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.