Botox tegen overmatig zweten

Botox is bij de meesten van ons wel bekend als middel tegen rimpels in het gezicht. Maar behalve als remedie tegen rimpels zijn er ook andere problemen die aangepakt kunnen worden met Botox. In dit artikel gaan we het hebben over Botox als middel tegen overmatig transpireren.

Overmatig zweten onder oksels

Zweten, de meeste mensen denken er niet eens over na. ’s Morgens na de douche een beetje deodorant onder je oksels en je kan er weer de hele dag tegen. Er zijn echter mensen die last hebben van overmatig zweten onder de oksels. Dat is een groot probleem dat vaak het hele leven van de persoon in kwestie beheerst. Mensen kunnen zelfs in een sociaal isolement raken en problemen op het werk ondervinden door het overmatig transpireren.

Je moet er toch niet aan denken dat je een paar keer per dag schone kleren aan moet doen om nog een beetje fris te kunnen ruiken. Om nog maar te zwijgen van de kosten die al dat gezweet met zich meebrengt doordat je je overhemd na een paar keer dragen weg kunt gooien omdat die helemaal uitgebeten is van het agressieve transpiratievocht.

Wat te doen tegen overmatig zweten

 botox oksels/botox tegen overmatig zweten/ botox tegen overmatig zweten gezicht

Vaak hebben mensen met deze klachten al verscheidene middelen gebruikt tegen het zweten onder de oksels. Denk hierbij aan verschillende soorten deodorant en zelfs soms middelen via de huisarts. Helaas biedt dat toch vaak maar weinig effect. Daarnaast kunnen sommige door de huisarts voorgeschreven middelen bijwerkingen geven. Een Botox behandeling tegen overmatig transpireren onder de oksels kan in dit soort gevallen uitkomst bieden. Het is een probaat middel tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. De eerste keer heb je tot 6 maanden plezier van de Botox anti-transpiratie behandeling. De vervolgbehandelingen hebben een effect van tussen de 6 en 10 maanden.

Botox oksels

Een behandeling met Botox (botuline toxine) tegen overmatig transpireren houdt in dat er op de plaatsen waar men veel transpireert, kleine hoeveelheden Botox (Botuline Toxine) word ingespoten door middel van injecties met zeer fijne naaldjes. De Botox zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende zweetklieren stopt, waardoor deze tijdelijk niet meer functioneren. Het resultaat is dat de over-geprikkelde zweetklieren tijdelijk veel minder zweet produceren.

Ongeveer twee weken na de behandeling is het resultaat goed merkbaar. Na drie tot vier weken is het resultaat optimaal. Het effect van de behandeling houdt ongeveer zes tot acht maanden aan. Na deze periode kan de behandeling worden herhaald.

De behandeling is niet echt pijnlijk en wordt dan ook in principe uitgevoerd zonder verdoving. Na afloop van de behandeling hoeven geen speciale maatregelen worden getroffen. Je bent namelijk direct weer ‘toonbaar’ en je kunt na de behandeling ook meteen weer naar huis. Wel is het mogelijk dat er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaat. Het is ook mogelijk dat je ter plekke een kleine bloeduitstorting hebt. Deze trekt meestal snel weer weg. Van napijn is eigenlijk meestal geen sprake.

Botuline toxine

Er zijn geen risico’s bekend van een Botox (Botuline Toxine) behandeling tegen overmatig zweten. Botuline toxine is een geregistreerd geneesmiddel. Dat houdt in dat voordat het mocht worden gebruikt, het middel jarenlang onderzocht is. Botuline toxine wordt ook door neurologen in hoge concentraties gebruikt voor de behandeling van spier-spasmen zowel bij kinderen als bij volwassenen. Inmiddels wordt de injectable behandeling met Botox al dertig jaar gebruikt. Je kan dus rustig stellen dat het middel ook op de lange termijn veilig gebruikt kan worden.

Prijzen Botox oksels

De prijzen voor deze behandeling zijn altijd hoger dan bijvoorbeeld een Botox behandeling voor een fronsrimpel. De reden is dat voor deze behandeling meer Botuline Toxine gebruikt moet worden om de gewenste effecten te bereiken. Een voordeel is wel dat het effect langer blijft dan bijvoorbeeld bij de behandelingen voor mimische rimpels.

Botox tegen overmatig zweten gezicht

Sinds enige tijd wordt Botox (Botuline Toxine) ook vaker ingezet om overmatig zweten in het gezicht tegen te gaan. Daarnaast zien we een toepassing van Botox tegen overmatig zweten op de hoofdhuid (tussen de haren).

Vrijblijvend consult

Als je denkt dat een anti-transpiratie behandeling het antwoord op jouw problemen is, kom dan eens langs voor een vrijblijvend consult. Tijdens dit consult wordt gekeken of een anti-transpiratiebehandeling de meest geschikte behandeling voor jou is. Je hoort dan ook meteen wat je wel en wat je niet kunt verwachten van de behandeling.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.