Botox tegen spierspanning kaken

Spierspanning in de kaken en tandenknarsen

Het overmatig aanspannen van de kauwspieren, ook wel de kaakspieren genoemd, komt frequent voor. De mogelijke klachten die hierdoor ontstaan zijn spierspanningshoofdpijn, tandenknarsen en gespannen gevoel bij kaken. Veel patiĆ«nten die deze symptomen ervaren, kunnen ook zelf goed voelen dat de kaakspieren heel hard aanvoelen door met de vingers op de wangen te voelen. Soms is dit zo hard dat de patiĆ«nt spreekt over ’twee knobbels zo hard als steen’ in de wangen. De contouren van het gezicht wijken hierdoor ook vaak af. Het gezicht toon hoekiger.

Behandeling tegen spierspanning kaken

Door middel van kleine en kortdurende injecties wordt Botuline Toxine (Botox) in de kaakspieren gespoten. Dit geeft over het algemeen binnen 14 tot 18 dagen verlichting van de spierspanning. De primaire klachten van een gespannen gevoel nemen hier mee vlot af. Indien de behandeling wordt bijgehouden, zal op den duur de kracht van de kauwspier afnemen en hiermee ook de contouren van het gezicht veranderen. Het gelaat wordt ovaler van vorm, een verandering die vaak als prettig wordt ervaren.

Botox, hoe werkt het?

Botuline Toxine (Botox) zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor de spieren tijdelijk minder krachtig worden of stil worden gehouden. Dit resulteert in verminderde kracht en dus spanning in de behandelde spieren.

Het traject met onze arts

Tijdens het eerste consult zal een advies en volledige informatie worden verstrekt betreffende de behandeling en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar. Tijdens het gesprek met de arts zal worden bepaald of de klant geschikt is om een behandeling met Botuline Toxine (Botox) te ondergaan. De arts zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat de verwachtingen van de klant zijn. Op zijn beurt zal de arts dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen verwachtingen en haalbaarheid. Zodra de klant geschikt is bevonden voor een behandeling zullen er foto’s worden genomen om zo het resultaat achteraf te kunnen vergelijken. De klant krijgt tevens formulieren met aandachtspunten met betrekking tot de nazorg.

Ervaringen

EasyCosmetics

beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.